Hevosallergian vaikutus hevosharrastuksessa

Minulla on pienestä asti ollut paljon allergioita, esimerkiksi heinä- ja hevosallergia. Tulin miettineeksi allergian vaikutusta minun hevosharrastuksessa, ja ajattelin kirjoittaa ne postausmuotoon.  -erittäin pitkästä aikaa

2013:

En käynyt näihin aikoihin vielä ratsastustunneilla. Kaverin mummolassa oli kuitenkin hevosia, joiden kanssa kesät ja viikonloput touhusimme. Varsinkin kesäisin en pystynyt olemaan tallissa edes lääkkeiden kanssa, vaan jouduin käymään vähänväliä pihalla haukkaamassa raitista ilmaa. En pystynyt olemaan hevosten lähellä shortseissa tai t-paidassa, tai iho olisi ollut täynnä ihottumaa. 
Silti olin niin innoissani hevosista, että tallilla olin usein aamusta iltaan; vaikkakin sitten kädet täynnä näppylöitä ja silmät vuotaen.

2015:

Aloitin 2014 kesällä ratsastuskoulussa tunneilla. Aluksi mietimme vaihtoehtoa, etten itse hoitaisi hevosta ennen ratsastusta, jotta säästyisin pahimmilta allergiaoireilta. Halusin kuitenkin välttämättä itse hevosen laittaa tunneille, joka hankaloitti sitten ratsastusta, mutta loppujenlopuksi oli varmasti hyvä ratkaisu.

Edelleenkin kesäisin oli hankala olla tallilla. Ihottuma alkoi 2015 olla vähäisempää, mutta jouduin edelleen pitämään pitkähihaisia paitoja myös kesäisin, ja hanskoja aina hevosten lähellä. 


2017:

2017 pystyin olemaan tallilla t-paidassa ilman ihottumaa, ja siitä olin oikein iloinen. Huomasin myös että hengittäminen on paljon helpompaa, eikä silmät vuotaneet ollenkaan. Pystyin myös olemaan ilman allergialääkettä tallilla lyhyitä aikoja, edelleenkään en kyllä ratsastustunnille lääkkeettä lähtisi.

- - - -

Joskus joku kysyi allergioistani, ja kannattaako aloittaa hevosharrastus jos on allerginen hevosille. Mielestäni ehdottomasti kannattaa, mutta toki kannattaa kuunnella omaa kroppaansa, ja aluksi olla vaikka vaan pieni aika hevosten lähellä.

// olipa tosi sönkköä tekstiä, kun ei tässä hetkeen ole tullut kirjoitettua

-NiinaKommentit