#279 Asetuksia, ympyröitä ja kaatuminen

Tänään, maanantaina kävin ratsastustunnilla perus torstai tunnin lisäksi. Jerppa poni olikin jo tunnilla. Katselin sitä odotellessa.

Tunnin aiheena oli asetukset. Mentiin ensin käynnissä uraa, ja c-päätyyn pääty ympyrää, ympyrällä oli puomi. Tehtiin samaa myös ravissa ja asetettiin pitkillä sivuilla ensin ulos, sitten sisään. Välissä mentiin myös ilman jalustimia ravipätkiä ja yritettiin istua tasaisesti molemmilla istuinluillla. Sen jälkeen tehtiin L-päätyyn käynnissä ympyrää sekä laukattiin C-päätyyn ympyrää.

Jerppa oli kulkenut koko alkutunnin omaan ponimaiseen tapaansa aika laiskasti. C-päätyyn tullessa harjoitus ravissa valmistelin laukannostoa. Mentiin vähän C-kirjaimen ohi, kulmaan. Sitten Jerppa sotkeutui jalkoihinsa ja kompuroi maahan. En jäänyt sentään alle, vaan lensin vähän kauemmas.

Kävelin hetken toisessa päädyssä. Hetken päästä lähdettiin taas ravailemaan. Muutaman kierroksen kerkesin mennä kevyttä ravia, kunnes Jerppa taas kompuroi. Tällä kertaa se ei kaatunut niin pahasti, mutta kumminkin aika ikävästi. Mun jalkani jäi kiinni jalustimeen, mutta turvajalustimen kuminauha onneksi irtosi.
Noh, muutamaa kokemusta viisaampana. Nyt on tämäkin koettu. Toivon vaan, ettei Jerpalla ole mitään vakavaa, kun niin kompuroi.

- Niina

Kommentit